Waarom zou je naar een coach gaan?

Waarom zou je naar een coach gaan?

2 juli 2021
2 min read

De stap naar een coach, wanneer maak je die eigenlijk? Vaak voelen we een drempel om naar een coach te gaan. “Ik ben toch niet gek, ik moet dit zelf toch kunnen oplossen?”

We weten allemaal wanneer we de stap naar bijvoorbeeld een fysio moeten maken, namelijk als we last hebben van onze rug, of kampen met een sportblessure. Je hebt last van iets lichamelijks en de fysio doet een aantal interventies waardoor je minder klachten hebt, sneller hersteld en weer verder kunt met de dingen die je blij maken. Je hebt het heft in eigen hand genomen en bent actief aan de slag gegaan met positieve verandering in lichamelijk zin. Goed zo!

Deze simpele, praktische uitleg is wat mij betreft precies zo helder bij de stap naar een coach. Je gaat naar een coach wanneer je last hebt, kampt met een geestelijke blessure. Je hebt last van iets in je denken of je gevoel. De coach doet een aantal interventies waardoor je minder klachten hebt, sneller hersteld en weer verder kunt met de dingen die je blij maken. Je hebt het heft in eigen hand genomen en bent actief aan de slag gegaan met positieve verandering in geestelijke zin. Goed zo!

Een coach helpt je om je gedachten op een rijtje te krijgen, je gevoelens te leren kennen, waardoor de beperkingen die je ervaart weg gaan en er nieuwe mogelijkheden ontstaan die je helpen naar de verandering waar je zo naar uit kijkt.

Er komt tegenwoordig veel op ons af. Je wordt geacht te studeren, een leuke baan te vinden, je lichamelijke gezondheid op peil te houden en vooral het contact met familie en vrienden op orde te houden. En waar ben jij in dat geheel? WIE ben jij eigenlijk in dat geheel? En wie wil je zijn?

Dìt is waar ik warm van loop, waar mijn ogen van gaan twinkelen en waarom ik mensen coach! Als je jezelf deze vragen durft te stellen en je het heft in eigen hand wilt nemen om op onderzoek uit te gaan. Als je actief wilt werken aan verandering. Als je durft te besluiten dat het klaar is, dat je geen genoegen meer neemt met de beperkingen die je ervaart. Ongelofelijk wat een inzichten je over jezelf op kan doen door met een coach dit soort vragen te bespreken. Ik heb zelf mogen ervaren wat een verrijking coaching kan geven en gun dit iedereen die toe is aan verandering, beweging, een stap vooruit. Je bent niet gek, je kiest voor je persoonlijke ontwikkeling. Net zoals je kiest voor een sneller herstel door bezoek aan een fysio. En dan kunnen er weleens hele mooie dingen gebeuren.  I love it!