Als de één het kan, kan de ander het leren

Als de één het kan, kan de ander het leren

21 april 2021
2 min read

In mijn vorige blog heb ik geschreven over de hulpbronnen die je al in je hebt en die je kunt versterken in jezelf.

Hoe fijn is het om te merken dat je al een schat aan mogelijkheden in jezelf hebt zitten! Coaching kan helpen om die hulpbronnen te ontdekken en bereikbaar te maken.

Dat wetende, hoe fijn is het dan als je ook nog hulpbronnen/mogelijkheden van een ander zou kunnen overnemen! Door op een specifieke manier te kijken naar een persoon die iets heel goed kan (iets wat jij ook zou willen kunnen), is het mogelijk om deze expertise over te nemen.

We noemen dit ook wel modelleren. Wie is jouw rolmodel? Naar wie kijk jij op? Wat wil jij precies  leren van jouw model? Wat kan dat model nou precies zo goed? Hoe denkt jouw model? Waar is hij/zij van overtuigd waardoor de expertise heeft kunnen ontstaan? Wat vind hij/zij belangrijk? Wie is hij/zij eigenlijk?

Als je uit zou gaan van de vooronderstelling: “Als de één het kan, kan de ander het leren”……..welke talrijke mogelijkheden komen er dan allemaal beschikbaar voor jou?

In mijn coach-praktijk maak ik gebruik van verschillende technieken en modellen die jou in staat stellen om jouw rolmodel volledig te analyseren. Om vervolgens de kwaliteiten over te nemen die je zelf graag zou willen hebben. Dit kan je een enorme stap vooruit helpen, een stap die je helemaal uit jezelf niet zo makkelijk kunt maken.

Ik leg je graag vrijblijvend uit hoe dat werkt en wat ik voor je zou kunnen betekenen, neem gerust contact met me op!

Groet, Chantal      —       06-24876288        —       chantal@talrijkcoaching.nl