Lichaam en geest zijn een eenheid

Lichaam en geest zijn een eenheid

9 september 2020
1 min read

Dat het lichaam invloed heeft op onze geest en andersom, is geen nieuwe informatie. Heb je een lichamelijk ongemak (denk aan een blessure of een lichamelijk beperking door een ziekte), dan heeft dat zijn weerslag op hoe je je mentaal voelt. En kamp je met langdurige stress, dan heeft dat zijn weerslag op je lichaam.

Dit gegeven kun je echter veel meer benutten dan wij in de Westerse wereld doen, is mijn mening. We hebben geleerd na te denken over dingen, rationeel een mening te vormen. Hiermee lijkt het gevoel achter het denken aan te komen. Maar niets is minder waar, je lichaam heeft vaak zijn mening al lang gegeven. Is je hoofd er nog niet uit? Observeer dan je lijf! Wat gebeurd er in je lijf als je aan de situatie/het onderwerp denkt? Wat voel je als je erover praat? Je lijf geeft je het antwoord, eerder dan je hoofd kan doen!

En een stap verder……… jij bent zelf in staat je lichaam te gebruiken om jezelf in een beter gevoel te krijgen. Ben je zenuwachtig of onzeker voor dat belangrijke gesprek? Neem vooraf aan het gesprek een winnaarshouding aan (rechtop, zelfverzekerd, juichen, wat dan ook), je zal merken dat het je gevoel een positieve boost geeft waardoor je fijner in het gesprek stapt. Wil je de mogelijkheden ontdekken en meer halen uit de samenwerking tussen lichaam en geest? Kom eens langs, een intake-gesprek is geheel vrijblijvend. Je lichaam verteld je daarna wat verder te doen 😉