Kiezen of delen…..of kies je het voordeel van alle delen?

Kiezen of delen…..of kies je het voordeel van alle delen?

21 oktober 2020
1 min read

Aan de ene kant wil je graag iets veranderen; gezonder eten, meer tijd voor jezelf of je gezin nemen, subtieler reageren, meer voor jezelf opkomen. En toch lukt het maar niet om het oude gedrag los te laten. Je bent in strijd met jezelf, je gedachten gaan heen en weer. En dus gaat ook je gevoel heen en weer, dat geeft onrust, een knagend gevoel. Het brengt je geen stap verder….. Ai, een innerlijk conflict!

Je persoonlijkheid bestaat uit verschillende delen. Ieder deel heeft zijn eigen mening en van daaruit zijn eigen gedrag. De ene persoon beschrijft dat als een engeltje en een duiveltje op de schouder. Voor de ander komt het meer overeen met een weegschaal, het wikken en wegen.

Inzoomen op de verschillende delen in jezelf geeft je een berg aan informatie! Je komt erachter wat de dieperliggende motivatie is van die delen van jezelf. En je zult zien dat ze allemaal iets goeds voor je willen. Misschien staan ze helemaal niet lijnrecht tegenover elkaar en proberen ze hetzelfde te bewerkstelligen?  

Coaching helpt om de delen in jou zichtbaar te maken en te onderzoeken wat deze delen nu echt voor jou willen. Door dit te onderzoeken krijg jij helder wat je nu wel precies wilt bereiken en is de kans dat het ook zal gaan lukken deze keer veel groter.