Jouw doel glashelder

2 oktober 2020
1 min read

Je voelt het aan alles………je wil het anders, het “moet” anders. Soms geeft het je onrust, voel je het aan je ademhaling, werkt het op je zenuwen. Het irriteert je dat je het niet gewoon anders doet. Het andere moment is het op de achtergrond aanwezig, even aan de kant gezet voor de orde van de dag. Maar weg is het niet, in je hoofd ben je er mee bezig. Hoe anders wil ik het dan? Hoe ziet dat anders eruit? Hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat zijn de consequenties voor mijzelf en mijn omgeving?

Bij Talrijk coaching is het helder maken van je doel een hele belangrijke stap. Natuurlijk kan dat bijvoorbeeld door je doel “smart” te formuleren. Maar dat is de theorie, je bedenkt het in je hoofd. En daar blijft het dan vaak bij.

Als jij glashelder voor je ziet hoe jouw doel er precies uit ziet, hoe jij er dan precies uitziet en als je voelt hoe jij je voelt als je je doel hebt bereikt, dan wordt ook duidelijk waarom je die verandering zo graag wil doorvoeren, waarom je hem “moet” doorvoeren. En welke stappen daarvoor nodig zijn. Door op deze manier inzicht en helderheid te krijgen wordt je motivatie groter en de kans van slagen ook.